- NK Gazonmaaierracen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:
Zoekt u naast uw evenement wat spektakel?
Dan is een demo van het Nederlands Kampioenschap gazonmaaierracen wellicht iets. Een demo kan alleen gegeven worden wanneer in het weekend van uw evenement geen NK-wedstrijd georganiseerd is
(kijk voor deze data op de website: www.gazonmaaierracen.nl)

Als men denkt dat bij wedstrijden van het Nederlands Kampioenschap gazonmaaierracen naar gezapig rijdende gazonmaaiers wordt gekeken, heeft men dat goed mis. In plaats van maaien wordt met grote snelheden geracet. De coureurs halen met hun maaier soms snelheden die oplopen tot over de 100 km/h op het rechte stuk, afgewisseld met wheelies en driftend door de bochten.

De gazonmaaiers zijn (vaak) door de rijders zelf omgebouwd tot een echte race gazonmaaier. Sommigen hebben de gehele maaier zelf ontwikkeld. De standaard blokken zijn vervangen voor motorblokken met 1 tot 4 cilinders en maximaal 600cc. Dit betekent dat het vermogen soms meer dan 100 pk betreft.

Tijdens een demo zullen de coureurs laten zien wat zij met de gazonmaaier kunnen. De hoeveelheid maaiers die op een demo aanwezig zijn, is in overleg aan te passen. Voor een beetje spektakel adviseren wij minimaal 3 á 4 machines. Voor een demo wordt per machine een onkostenvergoeding gevraagd van €100,-. Wanneer en hoe vaak de coureurs rijden, wordt door u overlegd met de coureurs. De minimale lengte van het terrein die hiervoor beschikbaar dient te zijn is 100 meter grasland, bouwland, een trekker-trek baan een indoorbaan of iets vergelijkbaars. Denk bij het opzetten van de baan altijd aan de veiligheid van de coureurs, maar ook van het publiek. Het gebruik van dranghekken en voldoende afstand tot de baan zijn hierbij belangrijke aspecten, aangezien men snelheden kan behalen van rond de 100 km/h. Een demo valt altijd buiten de verzekering van de stichting Nederlands Kampioenschap gazonmaaierracen. Hiervoor dient u zelf zorg te dragen.

Wanneer u wat meer wilt, is het organiseren van een Nederlands Kampioenschap ook erg leuk en een goede optie. Er zullen dan ongeveer 40 coureurs aanwezig zijn die strijden om de punten voor het Nederlands Kampioenschap. Hierbij dient wel gezorgd te worden voor een baan en overige aspecten die voldoen aan het wedstrijdreglement.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken via onze voorzitter Leo van der Veek: l.veek@gazonmaaierracen.nl.
Ook op onze website www.gazonmaaierracen.nl is het een en ander te vinden. 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu